Opublikowano Dodaj komentarz

Przepis na dip czosnkowy | Blendima

Dip to gęsty sos, którego bazą przeważnie jest śmietana lub jogurt. Oczywiście z jogurtem będzie o wiele zdrowszy, ponieważ ma mniej kalorii niż śmietana. Dipy świetnie się komponują z nachosami, lub różnymi rodzajami mięs, świetnie łączą się mięsa prosto z grilla, oraz różne warzywa. W tym poście znajdziecie przepis na dip czosnkowy.

Czego potrzebujemy:

– 1 duży jogurt naturalny

– 3 ząbki czosnku

– tymianek

– bazylia

– sól i pieprz

Przygotowanie:

Jogurt mieszamy z majonezem.

Czosnek siekamy na malutkie kawałeczki.

Wsypujemy czosnek do konsystencji z jogurtu i majonezu.

Dodajemy tymianek, bazylię, oraz doprawiamy solą i pieprzem.

Odstawiamy na około 20 minut, aby wszystko się świetnie skomponowało, po czym możemy cieszyć się przepysznym dipem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *